what’s your perversion?

combinatie memorabila: vazut (adica luat, in sfarsit, inima in dinti, trecut peste spaimele fata de marile-clasicele-must-see-uri s.a.m.d.) “citizen kane” (1941, orson welles), urmat de “everything you always wanted to know about sex (*but were afraid to ask)”, 1972, woody allen – cine altul?

nici despre unul, nici despre celalalt n-am prea multe de zis (din motive diferite insa). sa m-apuc sa vorbesc, eventual cu pretentii de seriozitate, despre “citizen kane” e ca si cum as incepe din senin sa vorbesc despre shakespeare. la fel de bine, n-are nici un rost sa m-apuc sa-mi dau cu parerea, in mod ‘impresionistic’. [deci s-ar putea spune ca de fapt n-are nici un rost sa mai mentionez ceva despre el. in fine, ca la multe altele, m-am uitat fara informatii premergatoare – in afara de faptul ca era # 1 ever in nustiucate clasamente; pentru ca abia dupa sa-ncep demersul decodarii, google-(e)ala, pe principiul ‘deci care-i faza?’. groso modo, ar fi vorba de hiperinovatii tehnico-narative.]

everything_you_always_wanted_to_know_about_sexei, dar adevaratele provocari apar tot la woody allen! ca sa-l citez pe inteleptul tovaras razvan (vezi blogroll), filmul mai sus notat abordeaza teme ‘serioase, aproape grave’… :)) si poate nu atat temele – care-s de fapt una singura – fac toata savoarea, cat abordarea (probabil de-asta mi-a placut urmatoarea apreciere la adresa lui woody allen – ‘his traditional neurotic filmmaking style’). cu maxim profesionalism si plasticitate, dar si elocventa, filmul isi propune sa raspunda, in decursul a 7 situatii/scene independente (‘vignettes’),  la intrebari fundamentale precum:

– do afrodisiacs work?
– what is sodomy?
– why do some women have trouble reaching an orgasm?
– are transvestites homosexuals?
– what are sex perverts?
– are the findings of doctors and clinics who do sexual research and experiments accurate?
– what happens during ejaculation? (cu woody allen in rol de spermatozoid – insa unul cerebral!)

§

altfel spus, noapte buna. nici nu poate fi altfel. (spus.)

Advertisements

2 responses to “what’s your perversion?

  • Bogdan Popescu

    Filmul lui Woody Allen a fost chiar o senzaţie pe vremea cînd a fost lansat. Dar, în ziua de azi apar cu siguranţă mai multe probleme care intră în ciclul Everything you wanted to know about sex*. Curios ar fi să vedem cum ar trata Woody Allen “chestiunile” actuale ca metrosexualitatea ş.a.m.d. Un adevărat exerciţiu de imaginaţie. :)

    P.S.: Deci, din cîte înţeleg din articolul tău, e musai să mă uit la Citizen Kane.

  • voroncas

    se-ntelege de ce a facut senzatie in anii aia. mai ales ca porneste – in mod parodic, desigur – de la o carte, cu acelasi titlu, care la randul ei a influentat ideea de sex(ualitate) & stuff, desi, se pare, plina de erori. da, mi-ar placea si mie o varianta ‘reloaded’/’reinvented’ etc. a filmului. :)

    p.s. mda, citizen kane trebuie vazut; nu se poate altfel. (mie mi s-a luat o piatra de pe inima… ca sa zic asa.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: