welcome back!

n-am nimic impotriva iernii; dimpotriva. a nins deja vreo doua zile, acum e soare (cu dinti, da). dar intre timp a-nceput scoala. m-am trezit cu mare greutate pe la 9:00 (dupa ce visasem ca eram combinata cu christian bale si, desi era cam al dracu’ cu mine, imi placea – asta ca urmare a unui schimb de replici despre el, pe un blog, finalizat cu ‘e dat in ma-sa!’, ca actor) si ma-ndrept cu toata bunavointa spre primul curs pe 2009. repet: soare, zapada straluceste, aerul proaspat (ciripitul pasarelelor inca nu). ma-ncumet cu bicicleta. alunec nitel – cu atat mai bine, va fi spectaculos! pistele nu-s curatate ca lumea de gheata si zapada, ma si vad desfasurandu-ma toata pe sub rotile vreunei masini in orice clipa. dupa cateva minute de mers incordat, imi ingheata mainile pe coarne, urechile (pentru ca inca ma-ncapatanez sa nu port caciula), apoi senzatia de cap care sta sa plesneasca etc. decizia brusca de a nu ma mai duce la scoala in conditiile astea ‘extreme’ mi se arata perfect rezonabila. asa ca ma opresc la albert heijn, imi iau portocale – pentru ca de la o vreme mananc intruna – si cartofi si ma-ntorc cu bucurie acasa. si-s cumva mandra de mine. (fireste c-as fi putut lua autobuzul, desi ma-ndoiesc ca mai ajungeam la timp, deci ce rost avea, vorba aia; n-avea.)

tot intre timp, lucrurile incep sa se miste pe-aici, oamenii se-ntorc la vietile lor, iar caminul se umple, prin urmare, de viata: miroase din nou a iarba la tot pasul, pe holuri si prin camerele cu usile lor (intre)deschise, tigaile au reinceput sa sfaraie cu grasimi, uleiuri si alte mirodenii, in bucatarie cosul de gunoi a dat de mult pe-afara, cu resturi de mai bine de doua saptamani, insa nimeni nu se simte dator sa-l duca dracu’ acolo unde i-e locul (semn ca lista cu ‘cleaning days’ trebuie refacuta), usile frigiderelor nu se mai inchid, din cauza ghetii din congelator care, si ea, si-a depasit limitele (bunului simt), voci, rasete si usi trantite strabat din nou coridoarele la orice ora din zi si din noapte (mai ales din noapte). iar faza tare e ca tuturor ne place!

[si tot intre timp mi s-au adunat in cap trei filme – toate bune rau, ca sa zic asa – si inca imi caut cuvintele pentru ele.]

Advertisements

2 responses to “welcome back!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: