strategiile culturii alternative

pentru că colaborarea gsp – humanitas s-a dovedit de sămânță rodnică și învârtoșată, aducându-l pe cărtărescu aproape de inimile suporterilor care de-acum înainte se vor putea delecta pe la meciuri cu semințe și nostalgii deopotrivă [iar de la stadion la bibliotecă, oricât ar părea de straniu, (nu) e decât un pas!], s-a mai pus de-o combinație interdisciplinară: gsp – humanitas – click! (- sergiu nicolaescu, cât de curând – trag io speranță).

așadar, a apărut pe piața deja suprasaturată, ce-i drept, dar niciodată obosită, porno regele; din păcate pentru cunoscători, momentan doar în varianta cenzurată și platonică (în traducerea din greacă a lui liiceanu). invitat la gsp tv să vorbească despre carte, gigicu becali optează pentru o prezentare accesibilă, dar nu mai puțin eufemistică în expresivitatea sa involuntară.


17 responses to “strategiile culturii alternative

 • Razvan

  Cumva trebuie sa-ti apropii(i?)/recrutezi cititorii. Si daca ei pun botu’ mai abitir la pula sculata, de ce sa nu le-o dea?! Efectul colateral functioneaza intotdeauna! De la pula sculata la Wittgenstein e doar un pas! Urmatorul pas. Cu sau fara haz.

 • voroncas

  adevarat zici. de ce sa ne ascundem dupa pula?

 • erasmen

  ce? pula? :)

 • francesca

  Mamăăăă, ce mai catharsis! Întotdeauna limbajul de cazarmă mi-a inoculat o doză de catharsis! Sau de excitare?… Dar nu-s totuna? :) Lasă, nu mai contează dialectica.

  Nick-name-ul meu e de inspiraţie medievală, nu kitsch, vă rog! În ton cu sentimentul unei călugăriţe bănuite de vrăjitorie de la prea mult… catharsis. Dacă aţi fi continuat cu schimbul de replici riscam să fiu chiar arsă pe rug( ul dorinţei?)… Lasă nu mai contează…:)

 • voroncas

  m-ai rupt cu ironiile astea!

 • francesca

  nu eram ironică, doar autoironică…:)

 • Razvan

  A pandit, Francesca, pula asta de la inceputuri/origini. A visat-o, a anticipat-o, a dorit-o coelhian (adica a conspirat dimpreuna cu universul) si uite c-a nici n-a aparut bine si-a si sarit pe ea. Bineinteles, nu fara greata standard disimulata pentru obiectul dorit, ca deh, n-ar mai avea pret dac-ar iubi-o la fel cu altii. Ea trebuie sa fie altfel, sa-si depaseasca realitatea prin joc pentru a se bucura cu adevarat de ea, afisandu-si fierea fara prejudecati, ca o veritabila Laura Andresan, dar pe partea spirituala.

  Ca sa nu crezi ca am ceva cu tine voi incheia cu traditionalul “S-o porti sanatoasa!”.

 • francesca

  Ba, eu cred că ai ceva cu mine. 1 nu citesc Coelho, e sub demnitatea mea. 2 e prima oară când am postat aici, poate asta o fi şi ultima. Zău, am ceva umor , dar nu chiar atâta, cât să te înţeleg.

 • Razvan

  Imi pare rau, te-am confundat cu o troallă care paraziteaza spatiul virtual. Una, francesca, nu stiu dac-o stii.

 • voroncas

  s’teti cu capu, mai?! io nu()mai inteleg nimica!

 • francesca

  Bine, îţi acord prezumţia de nevinovăţie, R., să mai fie şi o lupoaică (eu) mâncată de un berbec( tu)( adaptare la zicala “un lup mâncat de o oaie“). Dar promiţi că nu mă mai confunzi, nu uita, infernetul e vast… Şi dacă tot am ajuns atunci prima oară pe la voi, pe aici, ţin să precizez că nu m-am axat pe altceva decât pe schimbul vostru de replici care mi s-a părut curajos. Cine citeşte filosofie se poate exprima nonşalant şi despre pulologie, zic eu. Că până la urmă ori pe cale filozofică, ori pe cale artistică, ori orgasmatică, tot aceeaşi esenţă o căutăm: împlinirea. Cam asta era ideea mea de bază, contextual.

 • Razvan

  Lupoaico, nebuno, contextualo, ce-ti mai place sa te-mplinesti!

 • francesca

  Vezi că poţi, Răzvan? Aceasta-i abordarea pe care o merit…:) Da, măi , îmi place…, probabil suntem din aceeaşi specie, ambii…:)

 • offshore

  Fain blog. cat despre cultura, care cultura?

 • francesca

  25-35, măritată, Transilvania (vest)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: