acele cărți care trebuie(SC) citite fără să fie (și) atinse

dacă mai era nevoie s-o spun, iată: cărțile de la adevărul sunt într-adevăr gândite întru așezare cuminte pe rafturile bibliotecii, iar nu pentru cinstită lectură! odată luate-n mână zdravăn, cu pohtă de citire etc., bijuteria de copertă din piele ecologică (?) începe să-și piardă din acea sclipitoare poleială-suflată-cu-totu’-și-cu-totu’-de-aur, care dă noblețea acestor volume regale.

numa’ o zi trecu de când pusei mâna și ochiul pre ea, iar coperta – vorba aia – își dădu arama pe față.

p.s. pe această cale, trag un semnal de alarmă (!): nu-i de-ajuns pur și simplu să pui cărțile (pe care trebuie să le ai) în bibliotecă, ci asigură-te că spațiul îți permite să aranjezi cărțile cu o oareșicare distanță între ele – de doo degete, să zicem – pentru ca să nu se frece pieile între iele și să rămâi fără frumusețe de slove din aur, cu măiestrie făurite.

Advertisements

11 responses to “acele cărți care trebuie(SC) citite fără să fie (și) atinse

 • bogdan

  mai dăşteaptă sor’mea! le ţine şi acum în ţiplă! :))

 • voroncas

  hmm… s-ar putea ca insasi frecarea de tipla sa le dauneze!
  oricum, tot la ne-citire ajungem. :D

 • bogdan

  (deci), dacă ai observat, reclama nu spune nimic de citit. zice ceva de 101 rahaturi pe care trebuie să le ai în bibliotecă. adică e un fel de fetiş la care face trimitere. dacă reclama rula pe vreme lui ceaşcă spunea de 101 bibelouri pe care trebuie să le ai în bibliotecă. chestia asta pute a frustrare proletară pe ceea ce numai burghejii aveau. nu?

 • Razvan

  Hmm, pesemne ca ti-ai luat o copie a cartilor de la Adevarul! Adevaratele carti de la Adevarul sunt usor de recunoscut (recognoscibile :X ) dupe cotoru’ stilizat, de-a dreptu’ aristocratic, cum bine zice si Cotimanisu’ Adevarului. Ori io nu vad urma de cotor in poza! De buna seama, incerci sa ne pacalesti ascunzand cotoru’ de ochiu’ obiectiv al receptorului, oricare ar fi el.
  Si-n legatura cu ironia barbara la adresa cartilor propuse iti propun un simplu exercitiu de imaginatie(cel mai popular tip de exercitiu propus din toate timpurile) : incearca sa-ti imaginezi o lume fara cartile lui Vintila Corbul, Eugen Burada, James Clavell, Jack London, Bram Stocker, Karl May, Agatha Christie, Alistar MacLean, Alexandre Dumas (familia)!! Poti?!!?! Ei bine, io nu pot!!

 • rhk

  @razvan, mie nu-mi place cum arata colectia Adevaru. Parc-ar fi registru de cimitir, doar ca pe verde.

 • Razvan

  Asa si trebuie sa arate o carte adevarata! Io merg mai departe si spun ca ar trebui sa arate ca un sarcofag! O carte adevarata tre’ sa-ti aduca aminte ca vei muri si fara s-o citesti, doar uitandu-te la ea! Problema societatii din ziua de azi e ca nu mai vrea sa stie ca va muri! Cartea serveste tocmai acest rol igienic si eugenic : iti aminteste ca trebuie sa mori! Si oricum, care nu moare, ma-sa-i curca!

 • voroncas

  si, orcum, cartea – ochiu dracului!

 • rhk

  “face sens” ce spuneti voi…

 • voroncas

  pai chiar ‘ar face’ daca ai avea nitel simtul absurdului si/sau al umorului (aparent) gratuit.

  cu alte vorbe, ce vreau io sa zic e ca, daca ai fi citit printre randuri sau cu capul deschis post-ul (sau, mai precis, tonul, registrul ironic in care am scris – si scriu de obicei), ti-ai fi dat seama ca primul tau comentariu era putin redundant. caci oare ce incercam noi sa spunem, in mod voit radical, decat ca ne cacam pe colectia adevarul?

  of, ce plictiseala sa ma tot (auto)explic pentru cei care (ma) citesc pe langa si iau totul atat de literal.

  hai succes pe mai departe!

 • rhk

  “face sens” este intre ghilimele pentru ca e traducerea mot-a-mot a lui “makes sense”.

 • voroncas

  serios? aproape ca nici nu mi-am dat seama. ce-i drept, sunt lipsita complet de simtul lingvistic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: