înghețata morții

știm perfect că aproape tot ce mâncăm conține porcării, dar de cele mai multe ori uităm asta și de fapt ne lăsăm cu oarecare plăcere – vinovată sau nu – păcăliți. chiar și un hamburger de la mc are doza aia a lui, inconfundabilă, de… umanitate. există un loc însă unde mecanismul ăsta al iluziei nu prea mai funcționează – sau poate că funcționează cu atâta ostentație încât se obține efectul opus. ei bine, acest loc s-a inventat în brașov, pe republicii, în ceea ce se numește, parcă, „ice cream land”.

aici ai la dispoziție 20 (!!!) de arome de înghețată – deși poți observa imediat că cele 20 de gusturi, hiper-explicite cum sunt, converg spre unul singur… -, 2 tipuri de castronele (la 5 sau 7 lei) pe care le poți umple – cu vârf și foarte îndesat – cu câtă înghețată vrei tu, direct de la dozatoare. nemaivorbind că sunt și nuștiucâte feluri de topping, de la mâzgă la bombonele multicolore de colivă. iar dacă toate astea nu te-au izbit suficient de tare, trebuie să vezi culorile înghețatei – de la verde la „siclam” sau galben aprins, toate cu un touch de fosforescent, cum numai în natură întâlnim, desigur.

marii sclavi ai acestei distopii realizate nu sunt totuși copiii, așa cum v-ați aștepta – copii care-și puneau inocenți și fericiți, ca într-o joacă, cam câtă înghețată încape în recipient -, ci adulții și mai ales bătrânii, care ieșeau lacomi cu bolurile de înghețată supra-supraetajate, ca niște ghivece cu flori (de mucigai).

iar fascinația e că nimeni nu se mai chinuie să mențină iluzia aia a oarecum-sănătosului, totul e pe față, brutal, înghețata asta n-are cum să mintă.

Advertisements

9 responses to “înghețata morții

 • Dumnezero

  Nu stiu de ai consuma oricum inghetata. E un fel de branza grasa amestecata cu zahar, continand cantitati copioase de diversi hormoni de la vaci in stare de lactatie. Ce poate fi asa gustos la a manca fluidele corporale ale altor animale – nu inteleg.

 • ora25

  super plastic de la cap la coadă! :) şi metafora şi greul conţinut al cărui miros răzbate din poză. sper că-l au printre sortimente şi pe cel numit “ecologică”.

 • Andreea S

  O viata avem… cui foloseste un mort sanatos?! daca stam bine si ne gandim orice am manca e nesanatos…asa ca nu vad de ce atata agitatie… inghetata aceea arata chiar bine si are gust bun comparativ cu altele care in mare au aceasi compozitie plina de e-uri si coloranti…

 • Dumnezero

  “O viata avem… cui foloseste un mort sanatos?!”

  Mortului. Exista nenumarate moduri de a muri. Intoxicarea lenta in care organismul slabeste si incepe sa piarda functionalitatea organelor sale este un mod mult mai neplacut de a deceda, comparativ cu … sa zicem un atac cerebral sau un accident rutier grav. Vorbind de inghetata, diabetul e foarte nasol.

  Reciproca mottoului “traieste ca si cum azi ar fi ultima ta zi”, intepretata hedonistic, e foarte distractiva, pana realizezi ca inca n-ai murit, si tot nu mori, tot traiesti, doar ca te-ai sabotat.

 • voroncas

  @Andreea S,
  inghetata asta nu e nasoala doar din cauza cacaturilor pe care le contine (si nu le vedem, dar de a caror existenta stim perfect), ci si pt ca pur si simplu nu reuseste sa creeze simulacrul ala (de) “real”, al gustului bun, care ne pacaleste de-atatea ori cand bagam in noi mizerii.

  @Dumnezero,
  perfect de acord.
  da-i greu al dracu sa ajungi sa ai pe bune un “stil de viata sanatos”, perfect consecvent etc.

 • Vinci

  si tot catre Andreea tot o viata avem sa practicam si (e)scatofilia, ca in viata de dupe, ie cam greu sa stim ce ne asteapta.

  Sanatate de la bucuresti!!!

 • Dumnezero

  E foarte greu, dar partea buna este ca benficiile merg in paralel cu progresul pe care-l faci in acea directie; nu trebuie sa astepti pana la situatia ideala pentru “payoff”.

 • Suciu Mihaela

  Ce rai sunteti ! De ce nu exista si la Bucuresti asa ceva. Am fost la Brasov pe 30 iunie 2011 si am mancat inghetata . Pana acum nu am murit, sa mai astept ?! Voi ati mancat sau va e frica de moarte ? Ce caraghiosi sunteti , invidiosi pe afacerea asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: