teza de doctorat – un ghid aproape practic

cam ce teze de doctorat sunt la modă pe la litere, chiar zilele astea. poate că vă frământă:

 

Advertisements

4 responses to “teza de doctorat – un ghid aproape practic

 • Micawber

  Citeam deunazi ca, mai ales de cand cu “implementarea” stupidului sistem Bologna, se fac doctorate in draci, la gramada, cu mari rabate de la calitate.

  Un mic comentariu privind teza despre -i (care probabil trateaza si tema asa-zisului “i scurt final post-consonantic”). Subiectul e foarte interesant pentru specialistii in domeniul morfo-fonologiei limbilor romanice si nu e deloc trivial. Nu am de unde sa stiu ce scrie autoarea in teza, dar daca ea se margineste sa trateze chestiunea fara a incerca sa descifreze implicatiile fenomenului in contextul gramaticii universale, atunci efortul ramane fara sens. Si, desigur, ideal ar fi ca o asemenea tema sa fie tratata intr-o teza scrisa intr-o limba de circulatie internationala, altfel se chinuieste cam de pomana. Ar mai fi foarte multe de spus; evident ca pe cei interesati de povestea lui –i ii va lasa rece o tema precum cea despre fantasticul la autorii Nu-stiu-cum sau Nu-stiu-care. Caraghioasa mi se pare si cuprinderea tuturor acestor domenii sub larga umbrela a Filologiei (vor fi, cu totii, doctori in ghiveciul de-i zice asa), dar nu ma surprinde, am avut ocazia sa mai spun ca suntem printre foarte putinele tari europene (daca nu unica) fara o catedra sau un institut de lingvistica teoretica. Gata, ca subiectul e vast, iar bloggerii se plictisesc repede.

 • ora25

  demenţial. mă bate gândul să scriu o teză privind prenumele de animale pe baza atlasului zoo logic.

 • Nechayev

  micutul trebuie alaptat. in maniera lui tiberiu sau in cea clasica, dar trebuie alaptat.

 • voroncas

  @Micawber
  fireste, aveti dreptate, in fond orice lucrare, avand orice subiect de cercetare, poate fi interesanta daca e bine scrisa si bine documentata. eu mi-am permis sa transez chestiunea mai degraba in virtutea capriciului si gratuitului, dar si ca om care a studiat cu greu si cu mare plictiseala, ba chiar un sentiment de dispret, cam tot ce tine de partea de “lrc” de la litere (limba romana contemporana). in schimb, o abordare vie a lingvisticii (generale, comparate) m-ar fi putut/putea atrage oricand, nemaivorbind de niste cursuri de filosofia limbajului, care mi s-ar parea absolut necesare la facultatea de litere (ca si filosofia in general, de fapt). poate ca nu intamplator initial facultatile astea functionau impreuna.

  @ora25
  din nou, nu cred c-ar iesi o chestie urata – ci un soi de bestiar, pana la urma. dar ma amuza si formularea titlului.

  @Nechayev
  desigur, l-am neglijat numai in aparenta. cat despre alaptare, el trebuie sa decida modalitatea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: