cadoul-bumerang

se apropie ziua unui tovarăș de-al tău. (să zicem, ziua lu răzvan.) și, ca în fiecare an, nu știi ce dracu să-i mai iei. evident, n-ai nici o idee. plus că nu vrei nici să stai o zi întreagă prin magazine căutând cadoul perfect. ei bine, de data asta vin io să te ajut – nu mai trebuie să te dai cu capul de pereți și nici să-ți pară rău că ți-ai irosit banii pentru un cârnat de tovarăș, pentru că eu și vinci (ok, mai mult vinci – să n-avem probleme cu paternitatea ideii) am inventat (mai avem nevoie doar de patentare) cadoul-bumerang. este acel lucru după care tânjești de câteva luni, pe care-l visezi zi și noapte și care într-un fel te-ar face fericit pe lumea asta, dar pe care nu te-ai îndura nici în ruptul capului să dai banii, că nu ești tu prostul nimănui. așa, deci cumperi lucrul ăsta (fie el ce-o fi) și i-l dai la prost și te bucuri pe lângă el de complezență. dar după câteva zile îl rogi să ți-l împrumute și ție nițel, că el îl poate folosi oricând are chef, dar tu…? și-ți faci treaba. (ca să curmi suferința mai repede, poți să i-l ceri chiar din ziua în care i-l faci cadou, că el oricum o să-l aibă de-acu încolo de fapt.) acu, cu cât ești mai abil și mai viclean, cu atât vei putea să ții mai mult cadoul-bumerang. depinde numai și numai de tine! important e să-l prostești pe prost.

dacă vrei să-i faci cadou tovarășului o carte, ai grijă să fie neapărat hardback – numai așa funcționează impecabil efectul de bumerang. (la paperback se îndoaie etc. și nu vrei astfel de complicații.)

răzvan, deci anu ăsta o să-ți luăm asta, pentru că ne-o dorim mult. sperăm să-ți placă și să ne îmbucurăm împreună. (și acceptăm să ne-o dai înapoi, drept cadou (non-bumerang) când va fi să plecăm din țară, căci cartea asta ne va ajuta să ne adaptăm printre străini, trebuie deja să înțelegi și să accepți asta… așa cum și noi te înțelegem pe tine.)

p.s. nu uita că anul trecut ți-am luat deleuze. când ai de gând s-o plasezi acolo unde i-e, etic vorbind, locul?

Advertisements

12 responses to “cadoul-bumerang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: