sau de ce să-ți faci tatuaj deasupra curului

sunt două lucruri care mă frământă în dimineața asta:

1. lăsând la o parte că e de căcat să-ți faci tatuaje, oriunde și orice, că e de căcat, deci, să crezi că faci în felu ăsta vreun statement miezos în afară de a te autostigmatiza ca un sclav ce ești, și mai de căcat este să arăți la lume (să zicem pe fb), în virtutea unei sinistre autenticități, tatuaju proaspăt încrustat, supurând pe pielea transpirată, înroșită, umflată; e ca și cum ți-ar arăta apendicita necicatrizată sau despicătura cezarienei, invitându-i pe oameni să se bucure pentru realizarea ta.

2. și mai e o imagine care tot circulă – aia cu o casetă audio și un creion, care deplânge pe un ton nostalgic-înțelepțit- dar și nițel mustrător că copiii noștri nu vor ști niciodată legătura dintre cele două obiecte. stau și mă-ntreb unde dracului e problema că copiii noștri nu vor ști… și de ce ar trebui să știe? cu ce rahat îi poate ajuta să cunoască gestul ăsta obscur și rudimentar de a derula un obiect inexistent azi cu un creion? orc, trebe zis că și copiii în ziua de azi sunt ai dracu și se cacă pe tinerețile noastre pitorești, nu mai vor să audă acu cum întorceam noi ca fraierii caseta cu creionu… n-ai cu cine.

Advertisements

6 responses to “sau de ce să-ți faci tatuaj deasupra curului

 • Dimitri

  cand citesc punctul 1. zici ca e mircea badea.
  in fine, e de cacat sa-ti faci tatuaje in romania, e de cacat orice in romania, de-asta plec unde oamenii sunt

 • voroncas

  da, asta mi-am si dorit – sa-i aduc un mic elogiu lu mircea badea.
  orc, in occident e misto sa-ti faci tatuaje – am uitat sa precizez asta!

 • Lorelei

  Cred ca aceste tatuaje sunt prea profunde pentru noi, iar mesajul se adreseaza unor oameni superiori noua. Altfel spus, e de cacat.

 • fabricadenimicuri

  la ’puntu’1 io as recomanda spre vizionare ’tatoo hunter’. macar juma’ de episod. de preferinta ala cu tatuajul facut undeva in asia (n-as vrea sa zic in tibet, ca poate ma insel). asta nu pentru ca n-as intelege care-i diferenta intre tatuajele ’de cartier’ ale albilor si alea cu semnificatie ale populatiilor din cine stie ce jungla, ci pentru ca pur si simplu m-a zgariat pe mine la ureche faza ca ‘e de cacat sa-ti faci tatuaje, oriunde si oricand’.

  si tot la ’puntu’’ 1, dar commentu’ 2 in care se facea ca vorbesc doar eu cu mine: a naibii coincidenta postul asta.

 • theladyr

  The childish and savage taste of men and women for new patterns [on their clothes] keep how many shaking and squinting through kaleidoscopes that they may discover the particular figure which this generation requires to-day. The manufacturers have learned that this taste is merely whimsical. Of two patterns which differ only by a few threads more or less of a particular colour, the one will be sold readily, the other lie on the shelf, though it frequently happens that, after the lapse of a season, the latter becomes the most fashionable. Comparatively, tattooing is not the hideous custom which it is called. It is not barbarous merely because the printing is skin-deep and unalterable.

  (Thoreau, in Walden)

 • incaunu

  Tot ce este de cacat esti numai tu.In locul tau mi-as sterge blog-ul ca e degeaba.P.S: lasa ochelarii de cal si coboara din copac!!! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: