„cobori la prima?”

în idealismul meu putred, a sta proptit în ușa autobuzului-tramvaiului înseamnă fie că vei coborî (logic!) la prima, fie [dacă e aglomerat]că nu cobori la prima, dar automat vei face loc celorlalți să coboare. de aceea, pentru mine a întreba și a fi întrebată „cobori la prima?” nu mai există, e de neconceput. nu mă mai întreba așa ceva pentru că nu răspund (iar când vei vedea că cobor te vei liniști oricum). și nu te întreb așa ceva pentru că mi-e foarte silă să intru în vorbă cu tine despre un lucru care se poate rezolva de la sine, printr-o anume gestică cu o anume semnificație.

dar până la următoarea călătorie cu ratb-ul (care va costa în curând nu mai puțin de 2 lei, deci chiar nu-mi mai încarc deloc „portofelul electronic”) în care sper că veți contribui și voi la instaurarea acestor convenții practice non-verbale care să rezolve chestiunea proptitului degeaba (sau la derută) în ușă, deci până atunci luați de citiți un raport total despre o mână de bloguri cu miez în care zice și despre mine, hai bucurați-vă, ce-i de făcut?

Advertisements

3 responses to “„cobori la prima?”

 • Micawber

  N-am luat niciodata o intrebare de tipul “coborati la prima?” altcumva decat ca pe dorinta (putin anxioasa, ma rog) a cuiva de a se asigura ca i se va face loc sa coboare in viitorul foarte apropiat. Sigur ca ceea ce conteaza aici e forta ilocutionara a enuntului (in sensul deja clasicizat al lui Austin), la care putem eventual adauga nuanta de anxietate de mai sus.
  In alta ordine de idei, felicitari pentru includerea (cu totul onorabila) in lista aceea de bloguri.

 • Bogdan

  Nu ai spus ce faci daca vrei sa cobori, eventual esti chiar prima din usa, dar in statie asteapta gloata care blocheaza complet coborarea :)

 • did

  ne bucuram, ne bucuram. eu am mers de putine ori cu tramvaiul, dar chiar ca intrebau faza cu coborati la prima. asa ca acum nu ma mai inghesui in usa, stau mai incolo si cand trebuie sa ma dau jos, ii imping brusc pe toti si tip sa se mute mai incolo ca-s disperata, asta e. daca n-au vrut cu frumosul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: