s-ar putea să am febră

oamenii sunt complet lipsiți de conștiință – conștiință de sine, a locului lor în spațiu, a raporturilor dintre ei și alți oameni. tirania majorității, aia care dă și normalitatea, te strivește. nu te mira că vei rămâne singur, brutal de singur, atunci când vei înceta să mai faci pactul meschin al conviețuirii, al gesticii sociale. singura și adevărata normalitate interioară nu poate fi decât divorțul camusian: îți privești de la depărtare iubita gesticulând mutește în cabina telefonică și revelația absurdului cade ca o fatalitate. atunci, desigur, unicul act firesc și perfect viu e s-o părăsești.

pe cât de eliberator e să te uiți la lume așa, pe atât de înspăimântător. ești ca drogat tot timpul, nu mai ai simțul proporțiilor, lucrurile se fac și se desfac într-un lung proces stupid ca într-un coșmar, gesturile și chipurile se descompun, nu mai sesizezi continuumul.

tinerele mame apasă compulsiv pe butonul aparatului foto ca să-ți arate toate pozele cu proaspătul bebe, mai ales că e una pe care trebuie neapărat s-o vezi, e un dulce, aici cică seamănă cu soacră-sa, ți se pare? aici e cu ta-su (doarme fix ca ta-su!), aici se pișă, aici se cacă, aici tocmai se căcase, aici se bosumflase, aici avea cojițe pe față, aici era înainte de vaccin, aici era după vaccin. sunt oamenii ăștia grav desincronizați cu viața [cu vitalul] care-ți vor pune să se deruleze pe dinaintea ochilor toate pozele strânse de-a lungul istoriei lor, vacanțe și petreceri de familie în special.

rețeaua relațiilor familiale este focarul tuturor bolilor, tuturor traumelor, tuturor nenorocirilor. oamenii sunt nebuni, fugiți de ei.

Advertisements

6 responses to “s-ar putea să am febră

 • tot binele

  a durat ceva pana ai aflat si tu de existentialism. tardiva descoperire, zau. si sa critici lumea-ntreaga astfel incat viata ta sa capete un minim de legitimitate, cam ieftin. dar ma rog, asta tot o forma de adolescenta e. iti urez tot binele din lume, si un pic mai multa maturitate!

 • Alex

  s-a cam pisat pe tine…

 • ioana

  Iote-asa ajungem la Huxley…

 • voroncas

  da, creca a venit timpul sa ma ‘maturizez’.

  @tot binele
  mai aveai sa-mi spui ca exista si exceptii – nu toata lumea e la fel etc. altfel, n-am mai citit de-alde camus de ani buni (abia acu a iesit mizeria existentialista din mine), dar ai punctat frumos!

 • Zvârluga

  Fire walk with you. Decât: mulţam pentru cum eşti/scrii, chiar şi cu febră.

 • Zvârluga

  (Cică, nu e nicio scoatere să te maturizezi. Şi nici măcar vreo intrare.
  De-aia n-am putut şi nici nu pot să-i răspund cu “să creşti mare”, oricărui copil care-mi zice “sărumâna”, şi nu din cauză de pleonasm.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: