cum să-ți schimbi viața într-o singură noapte

știi nopțile alea unice în recurența lor când îți schimbi viața? o dată la câteva luni vine o noapte d-asta care-ți dă viața peste cap la 180 de grade, chiar la 360. îți amintești că aveai tu așa un fler special, un talent acu vreo 10-15 ani, pictai, dansai, jucai șah pe la concursuri (io chiar nu jucam, decât la întâmplare, dar zic așa), aveai și niște diplome, medalii de tinichea, ai apărut și într-o piesă de teatru în franceză (a, da, le aveai și cu franceza pe-atunci), făceai felicitări cu frunze, desenai schițe de posibile case, le și decorai (aveai simțul ăla fin al formelor & culorilor – ok, poate nu era așa fin, dar dacă l-ai recupera acu și ai persevera… poți chiar să iei lecții, să faci pregătire cu un profesor, de ce nu?), revista școlii („flori albastre”, care dintotdeauna a simbolizat iubirea – neîmplinită? – la eminescu, să țineți minte asta), olimpiadă chimie, ochi buni și memorie la geografie, competiții de volei, astronomie, invenții, traforaje, tricotaje, gimnastică, ore de canto, cursuri de gătit, rochii la păpuși.

deci ai revelația asta că la 9 ani ai avut lumea la degetul mic. evident, atunci n-aveai cum să-ți dai seama, că erai mic, dar acu că ești mare, om serios la casa ta, ești fericit că ai reînnodat trecutul ca să găsești, în sfârșit, sensul pierdut al vieții tale. în nopțile alea ești, rând pe rând sau deodată, chirurg, director executiv, designer vestimentar, pictor de biserici, actor, regizor, antrenor-jucător, prof universitar, analist politic, „om de radio”, librar șef.

îi suni pe părinți să-i întrebi ei ce-ar fi vrut să te faci, își mai aduc ei aminte la ce erai tu mai bun în școală? faci folder special de bookmarks cu noile universități la care o să mergi. răsfoiești jurnalul pubertății ca să vezi la ce te pricepeai atunci, că vrei să știi sigur, din documente, nu așa, din iluzii și impresii, că așa, oricine poate să viseze câte-n lună și-n stele. hai că nu-i prea târziu, sunt oameni care la 40 de ani s-au reorientat profesional absolut radical, n-ai cum să fii tu ultimul prost, pur și simplu n-ai cum, statistic vorbind, trebuie doar să vrei și – vorba aia mare! – să ai curaj, înțelegi? căci cine te oprește? poate numai tu însuți!

gata, de data asta o faci. să mori tu de n-o faci.

Advertisements

5 responses to “cum să-ți schimbi viața într-o singură noapte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: