o lume dispărută

mi-am amintit de curând de „controversatul” roman „băgău”, de ioana bradea. eram în liceu când a ieșit și probabil ne masturbam pe sub bancă cu el, ceva de genu ăsta. adică cam în aceeași perioadă în care aveam senzația că bucurenci e culmea jmecheriei și al său mizerabil și absolut accidental „real k” rupe-n două literatura română. (cam greu de zis azi de ce-l numea mircea martin (?) „micul burroughs”, lol; sau era vorba de ionuț chiva? whatever.)

revenind la băgău, singura discuție de oarecare interes literar care se poate construi în jurul acestei cărți începe și se încheie tragic cu celebra frază de deschidere „sunt o doamnă, ce pula mea!”. pentru că, de altfel, aici s-a și încheiat romanul. s-a spus tot ce era de spus, gata, știi tot deja, poți închide liniștit cartea. ce urmează sunt palide și triste variațiuni.

acu nu-mi mai rămâne decât să fac exegeză pe „singur sub duș” și „letopizdeț” și aia e. apropo, s-a aflat, mă, cine a scris misteriosul roman „belle de nuit, aventurile intime ale unei prostituate de lux bucureștene”, în care zicea că a renunţat la patapievici şi liiceanu în favoarea lu dolce şi gabanna? – alt șut în cur adus artei, vorba aia. cărtărescu, parcă, nu?

tot cu slavici îți faci treaba.

_________

erată: stai că-i „gabbana”, da pe site la editura trei așa zice, „gabanna”, să mor. adică târfa renunțase la filosofie de primă mână pentru adibas & friends.

Advertisements

5 responses to “o lume dispărută

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: