oameni bolnavi

sunt oamenii ăștia care nu se mai pot opri și se lasă îmbătați și sufocați de propriul stil. sugrumându-i și pe ceilalți, firește. oamenii ăștia care intră în mania unor pseudo-variațiuni pe aceleași teme și o duc așa de nebuni, în virtutea unei inerții proaste. ziceam mai demult de ada milea, de exemplu.

acu mi-am amintit de byron. dan byron. cel care aducea un touch exotic în trupa urma cu al său flaut. dacă-l asculți acum în vreun concert ceva, te lămurești imediat de ce a plecat de la urma: pentru că acolo, într-o formație fiind, înconjurat și de alți oameni, el nu avea spațiu să se desfășoare, înțelegi? lui nu-i era de-ajuns să sufle din flaut din când în când, la final de refren, și nici măcar o cadență întreagă pe melodie nu-l mulțumea. nu, el, ca orice monoman, voia să-și bage flautul încontinuu, să sufle, să geamă, să se screamă, să se tăvălească, să ragă – totul din flaut. într-o incantație și o improvizație fără de-nceput și fără de sfârșit, în care, dacă se poate, să nu mai intervină nimeni, sfântul flaut să nu fie întrerupt sau acompaniat de nimic altceva. deci când byron a pus gura pe flaut, gata, ia-ți adio, omu e complet dezaxat, un nevrotic clasic. pe el nu-l interesează muzica, arta, spectacolul, publicul, nu vă lăsați păcăliți. pe el îl interesează doar să nu-i ia cineva flautul de la gură. atât. omu tre să-și facă damblaua, asta-i tot, să-și ducă la capăt – deși acest capăt nu există – masturbarea-i autistă.

Advertisements

6 responses to “oameni bolnavi

 • petrov

  faggot.

  da byron e mult mai de groaza decat adam ilea.

 • voroncas

  de la un punct încolo e destul de greu să mai faci comparații, ierarhii.

 • Just Me

  Cu atata insistenta pe flaut, se intrevede o fixatie pe forma respectiva…si nu numai…un caz facil ptr o prada freudiana prea usoara…dc nu ar fi avut atata obsesie ptr flaut, persoana care a scris aceste randuri de un dilentatism vomitiv ar fi putut sa observe si celelalte instrumente la care performeaza Byron…De un lucru putem fi siguri…flautul lui Byron ramane inaccesibil…de unde si frustrarea…

 • voroncas

  eh, lasă, mă, măcar să facă byron muzică de calitate – că pentru d-ăștia ca tine byron e maxim, mai ales că „performează” la atâtea instrumente!!! -, că așa frustrați sunt pe toate drumurile.

 • Just Me

  Pentru mine Byron nu e maxim sub nicio forma, aici n-ai inteles…cracaneaza un pic orizontul discursiv dincolo de pseuso – nishe…stii ce lumina se face?

 • petrov

  just me, se pare ca si pt tine acest flaut e inaccesibil, ca toate flautele in general.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: