putreziciuni – sevilla ’86

cândva săptămâna trecută, într-o zi oarecare, dar nu mai puțin fatală, s-au împlinit 27 de ani de la câștigarea cupei campionilor, steaua, sevilla & toată povestea. veteranii de mult uitați, burtoși, mustăcioși, cu pieile atârnânde, cu dinții cariați, s-au reîntâlnit să sărbătorească gloria apusă a unui eveniment pe cât de inexplicabil, pe atât de tragic în unicitatea și arbitrarul lui stupide. nicidecum bucurie și voie bună, ci oribilă comemorare funerară. intervievat, unul dintre eroii lui ’86 bălmăjește absurd refrene naiv-sentimentale: a fost frumos, cum să fie, un moment extraordinar, dar asta e, vârsta nu iartă, mergem înainte, rămânem cu amintirile.

duckadam, portarul purtând stigmatul celor 4 penalty-uri consecutive, oferă și el un inevitabil spectacol grotesc: nevasta îi rade în public mustața (vreun inside joke, că cică dacă steaua câștigă anul ăsta campionatul, își bărbierește bărbăția).


2 responses to “putreziciuni – sevilla ’86

  • garcea

    bine ca esti tu tinara si frematinda.

    io era sa fiu linsat la vremea aia pt ca am indraznit sa comentez in public:murim de foame.

  • Lotus

    poate că vârsta. la 20 de ani ar fi făcut chef până la urmă și după o înfrângere. acum plâng și victoria. cică tinerii de azi sunt altfel, vremurile se schimbă… sigur, nu noi, vremurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: