bietele fete bătrâne

semnul distinctiv al femeilor nebune – isterice trecute de prima tinerețe sau doar scofâlcite prematur sub povara singurătății sau a locuitului cu mama bătrână și bolnavă – este floarea/panglica din păr asortată cu restul vestimentației, de obicei în culori tari, roșu, verde, albastru, auriu, de obicei întru totul demodate – și hainele, și accesoriile -, tocmai scoase de la naftalină.

o astfel de doamnă apare des pe la evenimentele culturale bucureștene. la enescu am văzut-o zilnic, insinuându-se peste tot. jurnalistă, actriță, ceva de genul ăsta, pe la tvr – n-are rost să-i dau numele -, grizonată, cu maxilar proeminent, dinți de cal și buze plescăitoare, mereu de un entuziasm obscen și zgomotos însoțit de un rânjet înfiorător. doamna are probabil zeci de flori din plastic sau textil cu care-și prinde părul slinos. rochii din materiale lucioase și culori incerte, pantofi metalici, geantă placată cu pietre și nestemate strălucitoare. o prezență, ce-i drept.

femeia asta care m-a agresat vizual în fiecare zi timp de o lună mi-a amintit de profesoara de fizică din liceu. aceeași specie blestemată de fată bătrână, cu panglici lungi, de voal, colorate precum deux-pièces-urile de anii ’80 pe care le purta. și de parcă nu era îndeajuns de grotescă oricum, cucoana avea părul până la cur – alt semn al dereglării mentale feminine – și o voce înaltă, cu fluctuații să le zic muzicale, deși era ceva atât de sinistru și de ridicol încât părea ireal, în fine, o voce pe care nu poți decât s-o auzi, o voce care-și conținea deja propria parodie. evident, era o plăcere s-o imităm în clasă.

și acu mă gândesc la replica ei misterioasă cum că „în occident se râde și cu fundul de einstein”, s-o știm de la ea!

Advertisements

6 responses to “bietele fete bătrâne

 • Tiberiu

  Foarte talentat si dragut, dar de ce numesti parul lung “semn al dereglarii mentale feminine”?

 • ieats

  pentru ca subiectivismul?

 • roxana e.

  Abea așteptam să scrii despre babornița asta înfierbântată :D

 • Radu IliescuRadu Iliescu

  Da, caz tipic de text din care abunda talentul, dar absolut nul la nivel intelectual. Dihotomie simplutoida: femeia tanara e cooleanu, babeta e insuportabila. Ah, era sa uit si de ideea-de-a-gata, ce ne-am face fara ea (am incepe, Doamne fereste!, sa gandim?): fara sex femeia devine isterica. Al dumneavoastra, cu superficial dezgust…

 • garcea

  cacat, ce navala de talentometre erecte.

  cunosc specia. Daca nevroza nu s´ar insinua strident si tot ai simti´o prin toti porii. Genu´ala care abuzeaza de constringerile sociale impunatoare de politete ca sa socializeze. Probabil intolita de la fondu´plastic prin anii 80`. Nu stii tu d´astea.

 • A

  Credeam ca numai eu mai am cosmaruri cu Nicolaie…

  (da’ nush ce ai cu parul lung…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: